Zelf uw site maken met een CMS programma

Geplaatst op 09-06-2022

Wanneer u aan de slag gaat met uw eigen website, is het een goed idee om gebruik te maken van CMS software. Zulke software ondersteunt u bij het in elkaar zetten van uw eigen website, zonder dat daarbij veel kennis van websites maken nodig is. Een belangrijk onderdeel van zo een softwarepakket is dan ook de beheeromgeving, waarmee de website aan te passen is.

De beheeromgeving stelt u in staat om nieuwe pagina’s toe te voegen aan uw site. Ook wordt de mogelijkheid geboden om bestaande pagina’s aan te passen. De beheeromgeving is zo in elkaar gezet dat wijzigingen op een zo eenvoudig mogelijke wijze kunnen worden aangebracht.

Een voorbeeld van een softwarepakket waarmee u gemakkelijk een website kunt maken, is het CMS programma van Vrolijk Internet Services. Nadat u de installatie van het CMS programma heeft doorlopen, kunt u met de door u gekozen inloggegevens inloggen binnen de beheeromgeving en uw website inrichten naar uw eigen smaak.

Tijdens de installatie wordt een pagina aangemaakt met een formulier waarmee bezoekers contact met u kunnen opnemen. Dit velden van dit formulier kunt u eenvoudig wijzigen binnen de beheeromgeving. Zodra dit formulier wordt ingevuld, zult u een e-mail met de ingevulde gegevens ontvangen. Op deze wijze kunt u ook andere formulieren aanmaken en plaatsen binnen uw site.

Het CMS pakket bevat een mediatheek, zodat er op een gemakkelijke manier afbeeldingen kunnen worden toegevoegd aan de website. Zo kunt u bijvoorbeeld uw bedrijfslogo plaatsen op de site of kunt u een diashow aan uw website toevoegen. Dit alles vanuit een afgeschermde omgeving waar alleen u als beheerder bij kunt komen, zodat alleen u wijzigingen kunt aanbrengen aan de website. Er zijn verschillende mobielvriendelijke thema’s die u met het CMS programma kunt gebruiken. Binnen ieder thema kunt u de kleuren van de verschillende onderdelen van uw site wijzigen.